Roofvissen - trio zeebaarstechnieken

17 jul 2014

Als begin april de gesloten tijd voor de snoekbaarsvisserij ingaat, begint mijn vissershart sneller te kloppen. Aansluitend aan het zoete roofvisseizoen begint er namelijk een andere visserij die me volledig heeft gegrepen. Afhankelijk van de weersomstandigheden – vooral de temperatuur van het kustwater – komt de zeebaars weer binnen bereik. Deze schitterende sportvis bevis ik met drie verschillende technieken: met aas op de grond, met aas onder de dobber en met kunstaas.

Om een beetje succesvol op zeebaars te vissen, dien je rekening te houden met tal van factoren die bepalen welke techniek je het beste kunt toepassen. Zo is aan het begin van het zeebaarsseizoen het vissen met aas op de bodem erg lonend. Na het winterverblijf in warmere oorden komen de scholen zeebaars die de Lage Landen aandoen uitgehongerd richting de stranden. Met een flinke wind op kop vis ik dan vanaf het strand in of net achter de branding. Dat doe ik met dwarrellijnen en een zo licht mogelijk loodje, zodat de montage een beetje heen en weer hobbelt in de stroming. Afhankelijk van de werpafstand, wind en stroming varieer ik in loodgewicht – soms giert de stroming zo erg dat je gedwongen wordt met ankerlood te vissen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.