Zeevissen - light rock fishing

17 jul 2014

De term ‘light rock fishing’ lijkt in eerste instantie niet echt van toepassing op ons platte kikkerlandje. Toch is het ook hier heel goed mogelijk om met ultralicht materiaal vanaf de kust op de meest uiteenlopende vissoorten te vissen. Marcel van der Zwan (36) laat de strandpoken en bonken lood links liggen en kiest voor de lichtgewicht aanpak. “Je hoeft de vis niet altijd van ver te halen. Die zwemt doorgaans gewoon voor je voeten.”

In tegenstelling tot het populaire streetfishing, staat light rock fishing (LRF) in ons land nog in de kinderschoenen. “Terwijl deze van origine Japanse visserij veel lijkt op streetfishing”, zegt Marcel van der Zwan. “Een ultralicht hengeltje, kleine spinmolen, miniatuur kunstaas en schepnet; meer heb je niet nodig.” Deze fanatieke streetfisher kwam in de gesloten tijd voor roofvis op het zoete water haast als vanzelf aan zee terecht. “Je wilt toch vissen en dit was een mooie uitwijkmogelijkheid.” Met het ‘streetgehalte’ van light rock fishing zit het ook wel snor: Marcel vist vooral in het Rotterdams havengebied. Daar gaan we met hem en zijn vismaat Arjan dan ook op pad voor een reportage over deze vernieuwende visserij op het zoute water. Of in de woorden van Marcel: “Lekker zeevisjes pielen.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.