Visblad TV - vuurdoop in de bellyboot

17 jul 2014

Vissen vanuit de bellyboat wordt steeds populairder. Logisch: hij is snel visklaar, goedkoper dan een visboot en brengt stekken binnen bereik waar kant- en ook bootvissers niet kunnen komen. Bovendien zit je middenin de natuur en letterlijk bovenop de vis. Peter de Vries (16) is een fanatiek bellyboatvisser uit het Groningse Grootegast. In dit artikel neemt hij hoofdredacteur Joran Bal mee op pad voor zijn bellyboat vuurdoop.

Flip, flop, flip, flop. Met voorzichtige en wat onhandige passen loop ik richting de waterkant. De grote, rode zwemvliezen aan mijn voeten zorgen ervoor dat ik me wat onwennig voortbeweeg. In het water ligt mijn zetel voor deze sessie al klaar. Met beleid ga ik in de bellyboat zitten, waarna ik de dwarsligger aan de voorkant vastklik in de daarvoor bestemde klemmen. Buiten de boot vallen zal me nu niet meer overkomen. Voorzichtig peddel ik weg van de kant, richting het midden van de vaart.

Klik hier voor het hele artikel (PDF) en hieronder voor de video.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.