Roofvissen - succesvol roofvissen in hartje zomer

26 aug 2014

In de periode direct na de gesloten tijd gaat menig roofvisser weer helemaal los. Juni is dan ook een topmaand en de omstandigheden aan de waterkant zijn méér dan prima. Maar dan volgt al snel de hoogzomerperiode. Het is nog steeds heerlijk vertoeven aan het water, maar het vangen verloopt in juli en augustus plots aanzienlijk stroever. Wil je de komende periode goed blijven scoren, dan is je aanpassen aan de omstandigheden noodzakelijk. Michiel Wateler helpt je op weg met een spoedcursus ´hoogzomer roofvissen´.

Net na de opening van het nieuwe seizoen, zo begin juni, kun je leuke aantallen scoren bij het vissen op snoek, snoekbaars, baars en roofblei. Dankzij het warmer wordende water zijn de rovers dan goed actief en pak je gedurende de hele dag wel aas- ofwel jaagmomenten mee. Maar nu de hoogzomerperiode aanbreekt, wordt dit toch een ander verhaal. Hoge watertemperaturen (tot ruim boven de 20 graden) en een lager zuurstofgehalte zorgen er nu voor dat de vis zich juist passiever gaat gedragen. Azen doet de roofvis nu niet meer over de hele dag, maar enkel op de momenten die voor hem het meest ideaal zijn.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide