Karpervissen - pennen op graskarper

24 sep 2014

Zeg je vissen op graskarper, dan zegt bijna iedereen oppervlaktevissen met een broodkorst. Brian Witte gooit het echter over een andere boeg. In het Zwolse stadswater vist hij het liefst struinend met de pen op ‘grasmaaiers’. In dit artikel legt Brian uit hoe hij dit precies aanpakt.

Struinend vissen is actief vissen. Dat geldt ook voor de visserij op graskarper. Zorg dus dat je mobiel bent en licht bepakt aan de waterkant verschijnt. Het eerste wat ik doe als ik daar aankom, is het water goed observeren – zeker als het een voor mij nieuw water betreft. Een polaroidbril is daarbij haast onontbeerlijk. Waar is de windkant, zijn er drijfvuilhoekjes, bewegen er op een plek veel waterplanten of zie ik wellicht al ergens in het wateroppervlak donkere schimmen van graskarpers liggen? Een wandeling langs de waterkant voordat je gaat vissen, kan je sneller op het spoor van de graskarper zetten.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide