Roofvissen - streetfishing is booming!

18 nov 2014

Eind september verschenen 43 teams van streetfishers uit binnen- en buitenland aan de start van het Gunki Iron Tournament 2014. Gedurende 24 uur streden zij in het centrum van Rotterdam om de prijzen en de eer van dit grote, internationale event. De ‘wildcard’ die Hét Visblad ontving, was voor de redactie een mooie mogelijkheid om zich eens onder te dompelen in de wereld van het streetfishing.

Streetfishing is momenteel een van de snelst groeiende ‘stromingen’ binnen de hengelsport. In iedere grotere gemeente kom je ze wel tegen: hippe jongens en meiden die licht bepakt met gelikt uitziend materiaal en ‘flashy’ kunstaas door de stad cruisen op jacht naar roofvis. Dit doen ze recreatief, maar ook veelal in competitieverband. Dit van origine Franse concept is voor ons land relatief nieuw. Voordat de streetfishing trend ons land bereikte werd er natuurlijk ook al midden in de stad op roofvis gevist. In Rotterdam – de locatie van het Gunki Iron Tournament 2014 – stonden ze begin jaren ’90 al op de Maasboulevard met witte twisters op snoekbaars te vissen. En ver daarvoor was een dood voorntje of spierinkje aan een takel reeds een beproefde methode voor de stedelijke roofvis.

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide