Visblad TV - ponthoppen op baars

18 nov 2014

Wie langs de Maas woont is dikwijls aangewezen op een van de vele veerpontjes om de rivier te kunnen oversteken. Dat baars ook graag de pont neemt, is echter heel wat minder bekend. Om dit raadsel te ontrafelen, gaan we op pad met Bard Borger. Hij is een baarspikeur, Maaskenner en veerponthopper bij uitstek.

Midden-Limburg is dankzij een dichte mist nog klein, maar op de afgesproken plek naast de aanlegplaats van een pont zie ik Bard staand in het water al stoeien met een deftige baars. “Goedemorgen zeg, dat is snel”, roep ik. “Maar mist is toch vaak hartstikke slecht voor de vangst?” Bard antwoordt bevestigend. “Dat ze nu al bijten, belooft dus wat voor straks als de zon doorkomt. En als ze hun ‘bijtuurtje’ hebben, moet je daar natuurlijk snel van profiteren!” Nu wil ik ook meteen vissen. Alle vragen over het hoe, wat, waarom, waar en wanneer stel ik straks wel als de mist optrekt. Mijn lichte werphengel heb ik al voor een belangrijk deel opgetuigd, maar de finishing touch ontbreekt natuurlijk nog: het favoriete kunstaas van Bard!

Klik hieronder voor de video en hier voor het hele artikel (pdf).

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide