Zeevissen - strandvistips van WK-gangers Marien Flipse en Christel Verhage

18 dec 2014

Het Noordzeestrand is zo’n beetje de achtertuin van Cristel Verhage en Marien Flipse uit het Zeeuwse Westkapelle. Deze twee zoute wedstrijdvissers, die beide actief waren op het WK Kustvissen in Frankrijk, zeggen eensgezind: strandvissen is simpel. Met de tips die ze in dit artikel geven vang ook jij je vis vanaf het strand.

Het eerste wat Cristel Verhage (47) doet als ze op het strand van Domburg haar spullen uitpakt, is haar handen ‘wassen’ met zand. “Dat schuurt lekker en zo verwijder ik eventuele geuren die aan mijn handen zitten, zoals van gezichtscrème.” Deze dame let op de details, zoveel moge duidelijk zijn. Ze werd twee jaar terug niet voor niets wereldkampioen met het nationaal damesteam en eindigde dit jaar met Oranje op de zesde plek bij het WK. “Ietwat tegenvallend, want vorig jaar werden we vierde – nota bene aan de Middellandse Zee.” Plaatsgenoot Marien Flipse (28), die het met een bronzen plak voor het seniorenteam achter Spanje en Portugal beter deed op het recente WK, scrubt even later voor de zekerheid ook nog maar even zijn handen voor hij aan de slag gaat met het in orde maken van zijn onderlijn.

Klik hier voor het hele artikel. (pdf)

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide