Karpervissen - Priscilla Salomons, de karperende kapster

23 jan 2015

Hoewel het aantal sportvissende vrouwen gestaag stijgt, is de hengelsport nog steeds vooral een mannenwereld. Priscilla Salomons trekt zich daar weinig van aan. De visserij werd haar met de paplepel ingegoten: pa Salomons nam haar als peuter al mee naar de waterkant. Zij neemt haar passie voor de karpervisserij dan ook zeer serieus en verdient daarmee terecht het respect van haar overwegend mannelijke collega’s.

Al bij de eerste ontmoeting met Priscilla Salomons, eigenaar van een kapsalon in het Drentse Nieuw-Balinge en verslingerd aan karpervissen, is het duidelijk dat we met een ‘hardcore’ karpervisser te maken hebben. De regen komt met bakken naar beneden, maar het lijkt Priscilla niet te deren. In haar bivy heeft ze het prima voor elkaar: stretcher met slaapzak, stoeltje ernaast en de benodigde attributen keurig op hun plek. Net als de tent is ook haar humeur opgeruimd, zelfs na een nacht zonder aanbeet in de onophoudelijke regen. “Je moet het zo aangenaam mogelijk maken als je vist”, zegt ze. “En het mag ook best gezellig zijn. Gisteravond heb ik nog bezoek gehad van mijn moeder, en vriend Kenny met mijn oudste zoon Levi. Later kwam een vriendin van me langs met warme chocolademelk met slagroom. Zo is het toch goed uit te houden hier, zelfs als de karper niet wil meewerken.”

Klik hier voor het hele artikel. (pdf)

-> meer karpervissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide