Zeevissen - Winterwijting

20 feb 2015

Wijtingvissen is een typische wintervisserij. Vanaf het late najaar komt de wijting onder de kant en daarmee binnen het bereik van de kustvisser. Wedstrijdcrack Ricardo Kalle trekt er in deze periode graag op uit in het Rotterdams havengebied. “Gewoon een leuke en simpele visserij met niet teveel tierelantijntjes.”

Zodra de dagen korter worden en de watertemperatuur daalt, is Ricardo samen met ploeggenoten van het Nationaal Zeevisteam met enige regelmaat in de Europoort te vinden. Niet om te trainen, maar gewoon lekker recreatief vissen – met het drukke wedstrijdschema schiet dat er nog weleens bij in. Want juist in deze periode zijn er uitstekende wijtingvangsten mogelijk in het koude kustwater. Als we eind november in alle vroegte aan het Beerkanaal arriveren, heeft vis- en teammaat Willem Kempen al een plekje voor ons vrijgehouden. De stekken op het ‘zeehondeneiland’ aan de overkant zijn allemaal bezet: door de mistflarden boven het water tellen we zeventien robben die ons nieuwsgierig gadeslaan.

Klik hier voor het hele artikel. (pdf)

--> meer zeevissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.