Karpervissen - rivierstekken ontdekken

19 mrt 2015

De winter en het vroege voorjaar zijn bij uitstek de periode om naar nieuwe stekken te zoeken voor het komende karperseizoen. Robert Preyer investeert nu veel tijd in het verkennen van potentiële hotspots langs de rivier. In dit artikel gaan we met hem op stekkenverkenningstocht langs de Lek en geeft hij je aanknopingspunten voor het vangen van zo’n machtige rivierkarper.

Riviervissen op karper staat te boek als een moeilijke visserij die gepaard gaat met vallen en opstaan. Allereerst rijst de vraag waar te beginnen aan zo’n enorme lap water? Met vele kilometers oeverlengte zijn er zoveel potentiële stekken dat je door de bomen het bos al snel niet meer ziet. En waar houdt de vis zich precies op in die enorme slok water? Vanwege al die onzekerheden laten veel karpervissers de rivier links liggen. Geheel ten onrechte, meent Robert Preyer: “Met een gezonde dosis doorzettingsvermogen en een aantal simpele basisregels kan iedereen een rivierkarper vangen.”

Klik hier voor het hele artikel. (pdf)

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.