Karpervissen - Limburgse Maaskarpers

24 sep 2015

Waar veel karpervissers kiezen voor een ‘makkelijker’, afgesloten water, vertoeft Charith Pathiranage (33) liever in alle rust langs ‘zijn’ Maas. Dit neemt niet weg dat hij degenen die de uitdaging van het riviervissen aan willen gaan graag op weg helpt. “Rivierkarperen is niet moeilijk, maar vooral een kwestie van doorzetten.”

Bij een trailerhelling langs de Maas in Limburg laadt Charith zijn boot in voordat we naar de stek vertrekken. Zijn eersteklas visuitrusting wordt zorgvuldig gerangschikt over de boot verdeeld. “Karpervissen aan de Maas is een ruige visserij. Dan merk je al snel het verschil tussen kwaliteit en troep. Van de onderlijn tot je tent, alles moet tiptop in orde zijn”, verklaart Charith zijn materiaalkeuze. Een snelle blik over de rivier spreekt boekdelen: we zien obstakels in de vorm van half verzonken bomen, dikke wiervelden en met keien versierde oevers.


Klik hier voor het hele artikel (pdf).


--> meer karpervissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.