Zeevissen - First Lady

25 feb 2016

Ze is slim, stoer en werpt verder dan veel mannen. Linda van de Velde kreeg het zeevissen dan ook als kind al met de paplepel ingegoten. Inmiddels behoort de ‘first lady’ van de Nederlandse zoute wedstrijdvisserij tot de beste zeevissende vrouwen ter wereld.

Het strand van Domburg is het toneel van deze reportage. Dit is namelijk Linda’s favoriete stek. Hier werd de geboren en getogen Zeeuwse in 2012 wereldkampioen Kustvissen met de Nederlandse damesploeg. “Bovendien kom je op dit ‘vlakke’ strand vrijwel nooit vast te zitten aan obstakels en valt er hier altijd wel een visje te vangen.” We geloven haar als kersverse winnaar van de Topcompetitie Kustvissen Dames graag, maar hebben gezien de harde wind en een zee die daardoor compleet op zijn kop staat toch zo een beetje onze bedenkingen bij deze bewering.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

--> meer zeevissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide