Zeevissen - Schemerbot

20 mrt 2009

Nachtelijke vissessies op het strand hebben iets ongrijpbaars en doen het hart van menig zeevisser sneller kloppen. Mark Winterswijk is iemand die het jaar rond zijn nachtjes aan zee meepakt, maar juist deze maand ook graag na het werk nog korte sessies maakt. De bot komt in april immers onder de kust en dan wacht in de schemering het avontuur.

Door op deze link te klikken, kom je bij het artikel uit Hét Visblad. Hieronder geeft Mark je nog wat extra tips voor tijdens een korte avondsessie.

Voor een avondje vissen neem ik niet meer dan het hoognodige mee. Zo voorkom je dat je als pakezel over het strand richting de branding moet banjeren en ben je lekker snel aan het vissen. Niet onbelangrijk als je geen hele nacht op het strand doorbrengt.

Vissen in het donker vraagt om specifiek materiaal. Een hoofdlamp met ledlichtjes en reflecterende vislijn zijn handige attributen in de duisternis. Een ander handigheidje is om thuis al wat zaken, bijvoorbeeld onderlijnen, voor te bereiden, zodat je sneller aan de slag kan en minder tijd kwijt bent met het op orde brengen van je materiaal.

Bot houdt wel van levendig en actief aas dat een beetje over de zeebodem stuitert. Staat er geen of te weinig stroming om je aas leven in te blazen, dan kun je dit zelf doen door rukjes aan de lijn te geven. Het dwarrelende effect zal vaak ook de aarzelende bot over de streep trekken.

Met de juiste voorbereiding en een doordachte aanpak zijn zelfs in een kort tijdbestek leuke vangsten mogelijk. Let bij het vissen in het donker vanaf het strand altijd extra goed op wat het tij die avond/nacht gaat doen. Raadpleeg daarom altijd de getijdentabel en ga alleen daar vissen waar je goed bekend bent.

 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.