Karpervissen - Flexibel karperen op Vinkeveen

02 jul 2009

Visgidsen om achter de snoek en snoekbaars aan te gaan kennen we al, maar de karpergids vormt een relatief nieuw begrip. Berend Masselink volgde het jonge duo Jens en Nick tijdens hun sessie op de Vinkeveense Plassen waar ze met Flexible Carpfishing achter de giganten aan gingen.

Hier lees je het complete verslag zoals je dat in Hét Viblad hebt kunnen lezen. Hieronder vind je nog een aantal fraaie platen van een bijzondere onderneming.

Karpergids Freek Stevens draait zijn unieke grondankers stevig in de bodem die maar liefst 6 meter onder hen ligt. Deze innovaties geven het karpervissen zonder meer een nieuwe dimensie.

Even een hengeltje uitwerpen is er niet bij. Elke rig krijgt de volle aandacht en wordt 100% op de juiste plek gedropt. Geen gepruts dus.

De kajuitboten zijn volledig ingericht op de hyper moderne karpervisser. Dankzij de speciale steekstokken liggen beide boten muurvast.

Dat is wel even wat anders dan een winderige bivvy. In de kajuit leggen Nick en Jens een kaartje terwijl ze samen met hun karperhengels geduldig wachten op een volgende aanbeet.

De hengels staan in custom made rodpots op het achterdek.

Nick  kiest een nieuwe rig uit en kan al zijn kennis en ervaring op een geweldig water als de Vinkeveense Plassen inzetten.

Het voordek van de open drilboot  is feitelijk één grote onthaakmat: het gladde en achte zeil vormt de ideale landingsbaan voor de schitterende karpers die hier zwemmen.

Na de dril wordt de hengel weer helemaal tiptop in orde gemaakt en de rig uitgevaren waarna de drilboot tussen beide kajuitboten wordt geparkeerd.  

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.