Roofvissen: slepen op roofblei

25 sep 2009

De roofblei is door sportvissend Nederland in de harten gesloten. Het overgrote merendeel van haar belagers vist al werpend met relatief klein kunstaas. Onze bescheiden rebel Eddy te Mebel doet het echter helemaal anders: hij gaat al trollend met soms forse pluggen achter de Aspius aan.

Lees hier het volledige artikel van Eddy hier en pak gelijk even de extra tips hieronder mee. De roofblei laat zich, zeker bij een zachte herfst, tot ver in november nog vangen.

Grote swimbaits, beslist geen standaard roofbleifoppers, doen het opvallend goed. De Jenzi Corrigator bijvoorbeeld heeft Eddy al meerdere grote roofbleien opgeleverd.

Zoals deze gigant die snoeihard op de ondiep gesleepte swimbait knalde.

Eddy drilt een grote roofblei die hij al slepend wist te haken. Hij gebruikt bij het vissen op roofblei bij voorkeur een relatief parabolische hengel die de haak in de zachte bek niet te veel belast.

Wat voor velen lastig voor te stellen is blijkt met de sleeptechniek vaker voor te komen dan gemiddeld: roofbleien boven de magische grens van 80 centimeter. Eddy's vismaat Bart bewijst het!

En vismaat Eduard bewijst het dubbel en dwars. Hij ving de eerste roofblei van zijn leven die gelijk een ongelofelijke 88 cm op de plank bracht. Ongelofelijk!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.