Vraag het aan Ed: Snoek vangen vanuit een boot (video)

21 okt 2009

Verscholen onder een laag stof, lege bierkratten, een oude fiets en andere troep ligt iets dat met enig voorstellingsvermogen een boot zou kunnen zijn. Geen superdeluxe vismachine met allerlei elektronica, maar een eenvoudig vier meter lang plastic bootje.

“Het lijkt me geweldig om daarmee te gaan vissen, maar ik heb geen idee hoe”, zegt de 31 jarige meubelontwerper. Ed grijpt twee hengels, wat kunstaas en vertrekt met de trein naar Utrecht.

Check hier (PDF) het artikel uit Hét Visblad en scroll hier naar beneden voor nog een fikse portie tips en trucs.

Vol goede moed gaat de ontwerper Jeroen Wesselink met camerajournalist Dikla Zeidler en Ed Stoop op pad. Als dat maar goed komt...

Geloof het of niet, maar al na enkele momenten knalt de eerste snoek op het kunstaas. De hooggespannen verwachtingen worden gelijk ingelost.

Ed en Jeroen varen onder een bruggetje door. Dit zijn de momenten dat je extra scherp moet zijn, want hier liggen vaak veel snoeken.

In de herfst is het zaak zo min mogelijk blaadjes met de lijn op te vangen. Let daarom tijdens het varen goed op dat je zoveel mogelijk drijfvuil vermijdt.

Enkele favorieten stukken kunstaas van Ed: de Salmo Fatso, een tweedelige firetiger plug van Savage Gear en de overbekende Screaming Devil van Spro.

Het zelfvertrouwen van Jeroen groeit met de minuut en een succesvolle aanslag kan niet lang meer uitblijven.

Hoppetaaaaaaaaaaaaah! Jeroen heeft de smaak te pakken en vangt de ene na de andere mooie snoek.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.