Vraag het aan Ed - vissen met de vaste stok (video)

17 dec 2009

Bart is zo ongeveer één met het water: hij werkt op een binnenvaarttanker, woont op een woonark in hartje Amsterdam en is dus voortdurend omringd door vis – maar hij vist niet!

Met het jaarlijks dagje hengelen met zijn metalmaten in aantocht, zou het natuurlijk kicken zijn als hij ineens kan vissen en onverwacht toeslaat. Ed helpt deze zeebonk op weg om een leven lang sportvisser te worden.

De lange rijen woonarken in Oud-West doen me aan vroeger denken. Aan begin jaren zeventig en de tijd van de gebroeders Sievers en hun gammele woonboot aan de Haagse Soestdijksekade. Dat was me wat: zuipen, blowen, lang leve de lol en vooral ook vissen, heel veel vissen. Het toppunt was de dril van een karper door het wc-raampje. Dit lukte nog ook, al moest de vis wel vanuit de woonkamer worden geschept en op het vloerkleed onthaakt. Op de boot van Bart pakken we het met jullie goedvinden echter een tikje serieuzer aan.

-> Lees hier het hele artikel uit Hèt Visblad jan. '10 (PDF)

-> Meer 'Vraag het aan Ed'

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.