Vliegvissen - forelvijvers worden het helemaal

17 dec 2009

De komende jaren zal de vliegvisserij verder uit de elitaire hoek worden getrokken en tot een echte volkssport transformeren. Dat verwacht althans Bert Schmidt, die een speciale rol ziet weggelegd voor de vele forelvisvijvers in ons land.

Lees hier het volledige artikel (PDF) waarin Bert Schmidt ingaat op het vissen op forellenvijvers.

Forellenvijvers zijn voor veel sportvissers een eerste kennismaking met het vliegvissen. Daar kom je ook andere vliegvissers tegen van wie je als beginner een hoop kunt leren. En als je zelf al wat meer bedreven bent in het vliegvissen blijven de (soms grote) forellen die er rondzwemmen een mooie uitdaging om te vangen.

Op het Oostvoornse Meer zwemt deze goudforel sinds november samen met zijn broertje, en 2500 eveneens uitgezette regenboogforellen, rond. Degene die deze vis weet te vangen en daarvan een foto opstuurt naar info@sportvisserijbelangen ontvangt van Sportvisserij Zuidwest Nederland een prachtig verguld beeldje van een forel en 100 euro!

-> Meer vliegvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.