Roofvissen - Dood aas vissen: doodeenvoudig!

18 jan 2010

In het februarinummer van Hét Visblad vertelt Arie Meijer je hoe eenvoudig het vissen op snoek met dood aas is. Vervang bij een standaard karperuitrusting de onderlijnmontage door een takel met twee dreggen, sla een paar verse aasvissen in en je kunt naar de waterkant. Op 1 maart begint de gesloten tijd voor snoek weer, dus ga in februari als de wiedeweerga aan de slag om een paar dikke snoeken te vangen.

Klik hier voor het volledige artikel zoals dat in Hét Visblad staat. Hieronder geeft Arie Meijer je nog wat extra tips die je op weg helpen bij succesvol snoeken met dood aas.

Dood aas vissen begint met het op de kop tikken van – de naam zegt het al – dode aasvissen. Voor het gemak kun je bij de diepvriesafdeling van vrijwel iedere supermarkt een zak sardines halen. Je kunt ook zelf je aasvissen – bijvoorbeeld blankvoorn – vangen en dood aan de takel zetten. Arie’s voorkeur gaat echter uit naar verse vis van de markt. Met als absolute nummer 1 de spiering. Maar op de markt liggen andere vissen die net zo goed hartstikke interessant zijn voor de snoekvisserij.

Bonustip van Arie: Vries je aasvissen afzonderlijk in folie in. Zo hoef je de bevroren vissen aan de waterkant niet meer uit elkaar, waardoor je deze ook niet kapot kunt trekken.



De spiering, een nog relatief onontdekt maar super effectief aas voor snoek.



Makreel is – zeker in klein formaat – een goede snoekenvanger en heeft bovendien lekker stevig vlees.



Ansjovis, probeer het eens met deze relatief onbekende aassoort!



Horsmakreeltjes zijn soms ware killers!



Voor het statisch vissen op snoek zijn een baitrunner en een elektronische beetmelder wel zo handig.



De aanbeet van een snoek bestaat soms uit slechts enkele piepjes. Er zijn echter ook aanbeten waarbij je een volle run krijgt. In zo'n geval kun je de hengel meteen oppakken en aanslaan.



Krijg je een wat aarzelende aanbeet? Pak de hengel dan rustig op en kijk naar de lijn bij je hengeltop. Zie je dat deze begint weg te lopen, sla dan beheerst aan.



Alles wat je nodig hebt voor dood aas vissen is een enkel tackle boxje gevuld met wat takels, speldwartels, wartelloden, een schaartje, een stevige en lange tang en natuurlijk een rolmaat!



Zet snoek – net zoals Arie hier doet – altijd netjes terug en bewaar je sport voor later!

-> Meer roofvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.