Vraag het aan Ed - Aaspresentatie bij zeevissen (video)

25 feb 2010

Marcel uit Maassluis vist graag op zee. Ver werpen is voor hem geen enkel probleem: met een woeste uithaal knalt hij zijn onderlijn zelfs tot voorbij de horizon. Het is alleen jammer dat er vaak al geen aas meer aan de haken zit als de onderlijn in zee ploft.

Zo vang je natuurlijk geen vis! Voor Marcel reden om via een mailtje de hulp van Ed – ‘rots in de branding’ – Stoop in te roepen.

Het strand van Hoek van Holland ligt er, in tegenstelling tot afgelopen zomer toen hier een feestje akelig uit de hand liep, nu vredig bij. Marcel staat al te vissen op de afgesproken plek en zijn materiaal is in ieder geval dik in orde. Twee Shimano Ultegra’s op twee onvolprezen 4.5 meter lange FWD-10 strandhengels van SPRO.

Zelf vis ik al weer ruim twee jaar met dezelfde hengels en telkens ben ik weer aangenaam verrast over de power van deze ranke stokjes. De zee is door de aflandige wind zo glad dat je er je haren in kunt kammen en een flauw zonnetje doet haar uiterste best om door te breken. Ik heb er zin in: zeevisvragen zijn altijd leuk en tot op heden ben ik er nog geen tegengekomen die niet was op te lossen.

-> Klik hier (PDF) voor het volledige artikel uit Hét Visblad van maart 2010.

-> Meer vraag het aan Ed

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.