Zeevissen: light rock fishing

20 apr 2017

Light Rock Fishing krijgt steeds meer voet aan de grond in Nederland. Het vissen aan zee met superlicht materiaal op een grote variatie aan vissoorten, spreekt veel sportvissers aan. Thom Beentjes laat je in dit artikel zien hoe je deze visserij aanpakt.

Aan de kop van de haven in IJmuiden staat een plukje zeevissers diep weggedoken in warmtepakken naar de toppen van hun zware hengels te turen. Zij kijken over de sportvisser heen die onderaan het stenen talud druk met een dropshothengel in de weer is. Zoomen we in, dan zien we een minuscuul werpgewichtje aan de dropshotonderlijn als Thom zijn montage uit het water haalt. Momenteel vis ik met 14 gram”, zegt hij. “Dat is heel erg licht voor zeevisbegrippen, maar voor Light Rock Fishing (LRF) is het eigenlijk nog wat aan de zware kant”, verzekert Thom ons.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer zeevissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide