Zeevissen: nieuw zeevistalent Sharona Mol

20 jul 2017

In november neemt Sharona Mol (23) met het Nederlandse damesteam deel aan het WK Kustvissen in Zuid-Afrika. Een knappe prestatie, omdat ze pas drie jaar aan zee vist. We zochten de Zeeuwse schone met een fl itsende zeeviscarrière op aan het strand van Domburg.

Als Sharona vanaf de dijk het Domburgse strand oploopt, is er geen enkele twijfel waar ze gaat beginnen. Ze wijst ze naar een stuk branding direct links van een rij palen. “Zie je dat de branding daar al een stuk verder in zee begint? Daar ligt een kuil, altijd een interessante stek”, doceert ze. Omdat Sharona de dag ervoor het Open NK Kustvissen heeft gevist, zijn al haar spullen nog gebruiksklaar. Binnen twee minuten wordt haar werpgewicht zonder onderlijn richting de einder geworpen. “Eerst even inschatten hoe hard het stroomt en hoe zwaar ik moet vissen. Daarvoor pak ik meestal een rolgewicht van 125 gram. Als dat teveel beweegt, ga ik zwaarder vissen. Blijft 'ie liggen, dan vis ik lichter.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer zeevissen in ons archief!

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.