Roofvissen: de gouden uurtjes

20 jul 2017

Het uur na zonsopgang en voor zonsondergang staat in de fotografie ook wel bekend als het ‘gouden uur’. In de sportvisserij zijn deze momenten eveneens bijzonder productief. Said el Felyani (24) maakt hier optimaal gebruik van door zijn snoekbaarssessies steevast in de vroege ochtend of late avond te prikken.

Ondanks dat het eerste daglicht nog achter de horizon vandaan moet komen, is langs de oever de bodem van het Haringvliet al duidelijk te zien. Een schooltje brasem trekt rustig voorbij over de met stenen bezaaide bodem. “Vanwege dit kraakheldere water staan we hier zo vroeg”, verklaart Said el Felyani het feit dat we begin juni om 05.00 uur al aan de waterkant te vinden zijn. “De ochtend- en avondschemer – en het donker – zijn ’s zomers de beste perioden om te gaan vissen. Dan heeft de vis vaak een bijtuurtje, liggen ze relatief ondiep en kun je vanaf de kant vissend goede zaken doen.” Daarbij zorgt het wolkendek er nu voor dat het eerste daglicht wordt gedempt en is het praktisch windstil. “De omstandigheden zijn prima, dus laten we geen tijd verspillen en snel gaan vissen.”

Klik hier voor het hele artikel! (PDF)

-->Meer roofvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.