Karpervissen: op jacht naar Maaskarpers

21 sep 2017

Brabander Wim Hanegraaf (36) weet het zeker: riviervissen is het mooiste wat er is. Al sinds zijn vijftiende is hij – met zijn karperhengels – langs de Maasoevers te vinden. De dik twintig jaar rivierervaring waren de aanleiding om Wim eens op te zoeken. Aan de rivier, in het land van worstenbroodjes en Bossche bollen.

Ergens midden jaren negentig – ik viste al best wat jaartjes, ook op karper – zag ik plotseling een Engelse karpervisser uit Oss aan die uitgestrekte Maas zitten. Dat wekte mijn interesse, dus knoopte ik een gesprek met hem aan”, zegt Wim terwijl we in zijn aluminium boot de jachthaven verlaten en koers zetten richting de stek. “Hij heeft me toen de basics geleerd van het boilievissen. Ook hoe ik zelf boilies kon maken. Een mooie opstap, want verder viste in mijn directe omgeving alleen een oom van me. Aan die Engelsman – zijn naam ben ik vergeten – heb ik veel te danken.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer karpervissen in ons archief.


Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide