Zeevissen: Westerschelde wijting

25 jan 2018

Zodra de dagen in het najaar korter worden en de watertemperatuur begint te dalen, start het wijtingseizoen. Begin oktober is Huib Heiboer dan ook al druk met de voorbereidingen voor de strand- en kantvisserij op Merlangius merlangus. In dit artikel strooit hij met tips om een lekker maaltje wijting te kunnen vangen.

Als Zeeuw heb ik met de Westerschelde voor de deur tal van stekken tot mijn beschikking. Die bevinden zich grofweg tussen Waarde en Zoutelande. Dat betreft zowel stekken op de dijken langs de Westerschelde, als de bekende stekken op de Walcherse stranden. Verder kun je in het najaar en ’s winters op tal van plekken langs de Nederlandse kustlijn op wijting vissen; zowel vanaf het strand, op pieren en in havens. Een stelregel daarbij is dat de wijting vaak op dezelfde stekken te vinden is als de schar. Het verschil met deze platvis is dat wijting echter vaak iets boven de bodem aast.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer zeevissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.