Witvissen: wintertips voor de vaste stok

22 feb 2018

De winter is het favoriete jaargetijde van wedstrijdvisser Peter de Lange. “Dan vang je vaak nog beter dan in de zomer. Als je maar een paar belangrijke spelregels in acht neemt.” Welke dat precies zijn, vertelt hij je in dit artikel.

's Winters zie je veel minder sportvissers aan de waterkant dan in de zomerperiode. Vaak wordt gedacht dat je in de koude maanden minder goed vis kunt vangen, maar niets is minder waar. Het komt regelmatig voor dat je in de wintermaanden zelfs meer vis vangt dan ’s zomers! En je pakt niet zelden ook nog eens de mooiere exemplaren: voorns van boven de kilo, grote kolblei en dikke brasems. Het vissen op voorn met de vaste hengel is bijvoorbeeld echt een geweldig mooie wintervisserij. In dit artikel geef ik je een aantal praktische tips voor het vissen met de vaste stok zodat je de hengel deze winter niet in het vet legt, maar eropuit gaat én mooie vangsten weet te boeken.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer witvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide