Karpervissen: karper-corso in de Bollenstreek

21 jun 2018

Daan Rota (15) plaatste vorig jaar een serie bijzonder mooie vangsten op MijnVISmaat. Daarop besloten we maar eens contact op te nemen met dit ‘vistalentje’. Een afspraak met hem en zijn broertje voor een reportage over hun aanpak was vervolgens snel gemaakt.

Controleer even of er nog maïs op je haak zit. Misschien hebben de voorntjes het er inmiddels afgesnoept”, zegt Daan coachend tegen zijn broertje Rick (14). De twee zijn al een tijdje aan het vissen op de afgesproken locatie: een sloot midden in Hillegom, hartje Bollenstreek. “Jullie hebben geluk dat we vandaag hebben afgesproken. Gisteren was hier de bloemencorso. Toen stond het verkeer op alle toegangswegen meer dan twee uur stil.” De boys, afkomstig uit het nabijgelegen dorp De Zilk, hebben hun penhengels al in liggen. Om de haverklap is er actie. “Lijnzwemmers. Dat zie je aan de manier waarop de pen steeds meteen weer terug in positie komt”, zegt Daan koeltjes. “Daar sla ik dus niet op aan.”

Klik hier voor het hele bericht. (PDF)

-->Meer karpervissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.