Zeevissen: streetfishing op het strand

21 jun 2018

Na jarenlang als strandvisser actief te zijn geweest, ontdekte Dennis Nijenhuis (27) enkele jaren geleden het streetfishing. Vanwege de gesloten tijd voor kunstaas op het binnenwater besloot de Noordwijker beide disciplines te combineren. Nu vist hij vanaf het strand met de Carolina rig op platvis. In dit artikel legt hij je precies uit hoe!

Zeker op mooie voorjaarsdagen in april en mei is de drang om te gaan vissen zo groot, dat ik eropuit moet wanneer ik maar kan. Aangezien je als streetfisher dan even pas op de plaats moet maken, ben ik naar het strand getrokken. Uit mijn periode als strandvisser weet ik dat je vrijwel het gehele jaar door overal langs de kust bot kunt vangen. Ook aan ultralight gevist kunstaas. Dat deed ik voorheen namelijk vanuit de boot van een vriend. Na het werk gingen we een paar uurtjes de zee op. Dat is te kort om naar de wrakken te varen, dus gingen we voor de kust met licht materiaal aan de slag. Na wat experimenteren bleek de Carolina rig de beste methode om bot te vangen. Omdat de zee niet elke dag vlak genoeg is om er met de boot op uit te gaan, ben ik het vanaf het strand gaan proberen. Zeker in de gesloten tijd is dit een prima uitwijkmogelijkheid, maar ook daarna is het heerlijk om in zwemkleding wadend vanaf het strand te vissen. Je kunt zonder veel voorbereidingen snel gaan vissen, bent mobiel en aan licht materiaal is de bot een prachtige sportvis!

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer zeevissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide