Witvissen: op pad met twee wereldkampioenen

20 dec 2018

Wereldkampioen zoetwatervissen word je niet zomaar. Daar moet je veel voor doen en nog meer voor laten. Met Anja Groot (30) en Luciën de Rade (25) hebben we twee wereldkampioenen 2018 in huis. Tijdens een trainingssessie aan het Kanaal door Voorne leggen ze uit hoe ze dat hebben geflikt.

De wereldtitel die Anja Groot in augustus in Polen veroverde, was al de derde keer dat ze zich tot de beste van de wereld kroonde. Maar de hoogste trede van het podium went nooit, volgens de Assendelftse. “Je begint steeds weer op nul omdat de omstandigheden telkens anders zijn”, zegt ze terwijl ze haar voer mengt. “Op het WK in België in 2015 draaide het voornamelijk om blankvoorn. Dat was een hele technische visserij. Vorig jaar in Hongarije moest je handig zijn en op snelheid veel kleine meervalletjes vangen.” De gouden plak van dit jaar is volgens Anja geheel te danken aan de voerstrategie die zij en haar team hadden uitgedokterd.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

>Meer witvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide