Witvissen: microscopisch op bittervoorn

05 jun 2019

Hugo Oppelaar (51) is al sinds de basisschool gefascineerd door de bittervoorn. Tegenwoordig vist hij gericht op dit prachtige visje met microscopisch materiaal, geheel in de Japanse ‘Tanago’-stijl. Op een koude, zonovergoten voorjaarsochtend zochten we Hugo op voor een demonstratie in de polders rond Oudewater.

Niet te geloven, ik zie ze niet”, zegt Hugo bezorgd bij de inspectie van zijn stekje. Zojuist zijn we parallel aan een smalle boerensloot honderden meters de weilanden ingereden, stapvoets en behoedzaam over een onverharde weg. Het oer-Hollandse polderlandschap
baadt in het felle zonlicht, maar de ijzige noordwestenwind tempert het voorjaarsgevoel flink. Aan de horizon in de verte schuiven auto’s als stipjes voorbij. Hugo geniet van het weidse uitzicht, snuift de frisse lucht op en laat zijn zorgen varen. “Ach ja, we gaan het gewoon proberen. Als ze er inderdaad niet zitten, merken we het snel genoeg.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide