Zeevissen: ruwe mannen, ruwe haaien!

06 aug 2020

Onlangs diende Peter Bogaard (64) een claim in voor het Nederlands record ruwe haai met een vis van maar liefst 170 centimeter. ‘Peer’ pioniert al flink wat jaren in zijn zoektocht naar Galeorhinus galeus en doet dat met steeds meer succes. Hét VISblad stapte daarom bij hem aan boord om naar de haaien te gaan.

De zwarte emmer waarin vier keurig met bindelastiek ingesnoerde dode makrelen klaarliggen – ieder exemplaar is voorzien van een pennel rig met twee forse meervalhaken en een stuk stevig staaldraad – doet haast vermoeden dat we dit keer op een tropische locatie achter grote en rooflustige vis aan gaan. Dat klopt maar ten dele. Uiteraard zijn ruwe haaien van ruim anderhalve meter en zo’n dertig kilo zeer respectabele roofvissen. Deze grote hondshaaien bevissen we echter niet in een azuurblauwe oceaan, maar ‘gewoon’ op onze eigen oer-Hollandse Oosterschelde.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.