Zeevissen: haai handling

18 sep 2021

Haaienvissen is hot. Zowel vanaf de boot als vanaf de kant staat de zomerse kustvisserij in de Zeeuwse delta tegenwoordig voor een belangrijke deel in het teken van de gladde haai. Om hiervan te kunnen blijven genieten is het belangrijk om deze vissen op de juiste wijze te hanteren.

Het zijn zulke lieve beestjes. Heel erg aaibaar – het zijn helemaal geen typische haaien.” Sjef Mathijsen, schipper van charterboot Quo Vadis, snapt wel dat veel sportvissers graag een gladde haai vangen. “Het is toch een speciaal visje. Iets heel anders dan een platvis, zeker qua looks en kracht. Maar tegelijkertijd bijzonder toegankelijk en bereikbaar. Hoewel je met een natuurproduct werkt – als ze onder water echt geen zin hebben, ben ik machteloos – kan ik tegenwoordig bijna de garantie geven dat klanten een haai vangen. Het lijken er ook wel elk jaar meer te worden. Zowel grote, dikke vrouwtjes, als kleine haaitjes in de range van 45-55 centimeter. Nu is het vangen van een haai bijna normaal geworden, maar ik kan me herinneren dat we het zo’n vijftien jaar geleden echt iets speciaals vonden als tijdens het vissen op tong in de zomer een haai aan boord kwam.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.