Witvissen: driften aan de dommel

16 sep 2021

Al sinds zijn jeugd vist de 60-jarige Alphons van Boxmeer aan het Brabantse riviertje de Dommel. Door het licht stromende water en de variëteit aan vissoorten bestaat er voor hem geen mooier viswater. Net buiten zijn woonplaats Sint-Oedenrode laat hij zien hoe hij er al driftend met de vaste stok vist.

Andere sportvissers komt Alphons zelden tegen langs de Dommel. Onbegrijpelijk, vindt hij: “Kijk eens om je heen, wat een prachtige omgeving. En dan het stromende water en het prima visbestand, veel mooier wordt het toch niet?!” Dat er maar weinig wordt gevist, heeft wel meteen een nadeel: er zijn ook relatief weinig stekken. Deze opening in het hoge gras heeft hij daarom zelf gemaakt met een snoeischaar. “Als je dat met beleid doet en niet te veel snoeit, kan het prima”, legt hij uit terwijl hij zijn bescheiden uitrusting uitpakt.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.