Witvissen: powermatchen

26 okt 2010

Matchvissen is hot; zeker met de koude maanden voor de deur! In deze periode trekt veel witvis uit de rivieren de diepe zijplassen in. Vissend met de matchhengel en zware ‘sliders’ (oftewel schuifdobbers) komen deze grote dieptes én de vis binnen bereik.

Matchgoeroe Ton Ruijs legt je in dit artikel tot in detail uit hoe je met een schuivende dobbermontage al ‘sliderend’
succes kunt boeken. Hieronder geeft Ton je nóg meer tips voor het meesterlijke, magische, magistrale matchvissen!

 

 

 

 

 

Wagglers en sliders zijn kwetsbare dobbers. Zo zijn ze proefondervindelijk ab-so-luut niet bestand tegen: erop gaan zitten, ermee voetballen, ermee midgetgolfen en ga zo maar door. En ook in je vistas kunnen ze snel beschadigen of - nog véél desastreuzer - zelfs breken. Gun je sliders/wagglers daarom zo'n fraaie beschermkoffer. Met zo'n beschermkoffer kun je proefondervindelijk wél op gaan zitten, mee voetballen of midgetgolfen, zonder dat je dobbers beschadigen!



Vissen is een kunst. Misschien wel daarom dat kunstaas zo goed scoort, ook binnen we witvisserij. Ton is niet vies van experimenteren en houdt er een heel arsenaal aan potjes en pannetjes met imitatie aas op na. Hij gaat zelfs niet meer naar huis zonder!



En laten we eerlijk zijn: de imitatie aasjes van tegenwoordig zijn nauwelijks nog van echt te onderscheiden en bovendien vaak nog verrijkt met allerlei lokstoffen óók! Bovendien blijft dit spul vaak langer en beter op de haak zitten dan een échte made of caster.



Krijg je geregeld een aanbeet, hou de matchhengel dan bij voorkeur constant in de hand en laat deze daarbij leunen op je bovenbeen. Zo kun je bij een aanbeet snel reageren! Zeker bij wedstrijdvissen is dat een van de sleutels tot succes en resultaat!

-> Meer Witvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.