Zeevissen: evolutie van de strandhengel

18 apr 2022

Dankzij technische ontwikkelingen en verbeterde materialen worden hengels steeds lichter en sterker. De vijf meter lange poken van weleer zijn dan ook goeddeels vervangen door hybride strandhengels. Arthur Van Tienen – voormalig bondscoach en lid van de technische commissie voor de internationale zoute wedstrijdvisserij bij FIPS-mer – laat zijn licht schijnen over deze evolutie.


Wanneer je de strandhengels van nu vergelijkt met die uit de laatste decennia van de vorige eeuw, zie je dat er een gigantische stap vooruit is gemaakt. Waar holle fiberglas en volglas hengels ooit bon ton waren, zijn tegenwoordig met nano technologie vervaardigde carbonhengels – al dan niet met een glastop – de standaard.

Deze kwalitatief hoogwaardige hengels hebben een enorme potentie en zijn een lust om mee te vissen. Dat heeft ook te maken met de afwerking van de hengel. Reelhouders zijn gemaakt van carbon materiaal en de titanium geleide-ogen hebben torzite voeringen. Dit zorgt voor een super licht én beresterk geheel.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.