Vraag het aan Ed: de kieuwgreep (video)

12 jan 2011

Jeroen Bijl uit Houten doet niets liever dan vissen op snoek, met kunstaas. Vangen doet hij genoeg. De snoek op een handige wijze onthaken is echter vers twee. Na veel gehannes met een landingsnet is Jeroen het zat. Van de kieuwgreep had hij al vaker gehoord, maar hoe dat nou precies in zijn werk gaat? Er zit maar één ding op: een mail naar Hét Visblad om de hulp van Ed in te roepen.

Om de kieuwgreep voor te kunnen doen, hebben we eerst een snoek nodig. Noodgedwongen moet er dus worden gevist. Dat is natuurlijk allerminst een straf. Ik ontmoet Jeroen bij een heldere plas vol met rietkragen, eilandjes en andere mooie stekkies. De geruchten gaan dat het hier barst van de snoek, dus het kan bijna niet mislukken. Al is het weer, een kraakheldere lucht mét een fel zonnetje, misschien niet helemaal optimaal. Maar niet geschoten is altijd mis, dus gaan we vol goede moed op zoek naar snoek. Het eerste half uur levert geen stootje op. Dan maar verkassen.

Lees hier het hele artikel (pdf)

-> Meer Vraag het aan Ed

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.