Witvissen: no-nonsense havenvissen

17 jan 2011

Vergeet topelastiek, schrap die flinterdunne onderlijnen en laat je dertien meter vaste hengel lekker thuis. Bij de wintervisserij in de havens volstaat een simpele no-nonsense aanpak. Eric van Otterloo laat in zijn thuishaven Harderwijk zien dat gekke fratsen niet nodig zijn om flink uit te kunnen pakken met de vangst.

 

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Dat is het motto van Eric van Otterloo als hij ’s winters vist in een van de vele havens die ons land rijk is. “Mensen maken het vaak veel te ingewikkeld. De winterse havenvisserij is een simpele visserij, houd het daarom ook simpel.” De basis van zijn aanpak is dan ook even eenvoudig als logisch. “Het doel is zoveel mogelijk vistijd, dus moet de haak zich ook zoveel mogelijk in het water bevinden – alleen dan kun je vis vangen. Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat je alles op orde hebt en geen tijd verspilt.” Deze centrale boodschap komt in alle facetten van zijn visserij terug. Niet verwonderlijk aangezien Van Otterloo een fanatiek wedstrijdvisser is.

Lees hier het hele artikel (PDF)

-> Meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.