Vraag het aan Ed: verder werpen met zeevissen (video)

17 jan 2011

Vincent van Weenen uit Castricum is 14 jaar oud en vist regelmatig met zijn vader op de Noordpier bij Wijk aan Zee. Dat levert af en toe best vis op, maar het kan volgens Vincent nog veel beter. Tenminste, als hij maar wat verder zou kunnen werpen. Want de afgelopen twee jaar is hij misschien nog geen tien meter verder gekomen. En wat je van ver(der) haalt is immers lekker(der). Daarom deze maand de vraag van Vincent aan Ed om de edele kunst wat het werpen bij te brengen.

Die bewuste woensdag in november is het ondanks de koude oostenwind gezellig druk met vissers op de Noordpier. Even voorbij het tweede plateau is gelukkig nog een plekje vrij. In de verte komt Vincent al aangelopen en gezien zijn vlotte pas heeft hij duidelijk zin in de werples van vandaag. Als de vraag die hij eerder via de mail aan mij stelde nog eens voor de camera wordt herhaald, heb ik net een hengel ingeworpen en kan ik vervolgens al mijn aandacht op Vincent vestigen.

Lees hier het hele artikel (PDF)

-> Meer Vraag het aan Ed

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.