Roofvissen: John Lubbers grijpt naar de pen

12 apr 2011

De naam John Lubbers doet direct denken aan de witvisserij. Dat is niet zo gek gezien zijn staat van dienst als succesvolle wedstrijdvisser. Maar John heeft zich sinds enige tijd volledig op het roofvissen gestort. Hij is in het bijzonder helemaal verslingerd geraakt aan het penvissen op snoekbaars. Lekker vanaf de kant klooien met een dood aasvisje in zijn hometown Dordrecht. We gingen met John op pad en zagen dat zijn immense witviskennis ook goed van pas komt bij de roofvisserij.

“Een weglopende dobber is en blijft toch de allermooiste aanbeet die er is”, verklaart John zijn liefde voor het penvissen op snoekbaars. Dat is dan alvast één raakvlak met de tijd dat hij nog fanatiek vaste stokvisser was. Of de lange 8-grams snoekbaarspen van John ook vandaag de onderkant van het wateroppervlak te zien krijgt, zal echter nog moeten blijken. Het is eind januari ijskoud in Dordrecht en de strenge vorst van afgelopen nacht zou vandaag nog wel eens roet in het eten kunnen gooien. Desalniettemin tuigt John vol goede moed zijn penhengel op om een eerste poging te wagen in een zijhaventje van de Oude Maas, middenin de historische binnenstad van Dordt.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen 

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.