Roofvissen: de voorjaarsschoonmaak

16 mei 2011

Dit keer was het niet mijn vriendin, maar een vismaat die mij aanspoorde om toch eens te gaan schoonmaken. Toen we een tijdje terug samen op het water zaten en hij af en toe ook met mijn hengels viste – om zo een indruk te krijgen van ander materiaal dan dat hij zelf altijd gebruikt – kreeg ik de opmerking dat ik mijn visspullen wel een schoonmaakbeurtje mocht geven. Dat kon ik moeilijk ontkennen: op sommige reels groeide nog net geen mos!

Het was bij mij altijd zo dat wanneer ik een reel op een hengel had gezet, deze er daarna niet meer vanaf kwam. Je kunt je wel voorstellen dat er zich in de loop van de tijd in allerlei gaten, hoeken en kieren het nodige vuil ophoopte. Toch begon ik altijd pas te poetsen of smeren als er iets begon te haperen. Dat is natuurlijk veel te laat, want dan kan het kwaad – in de vorm van materiaalpech en/of verspeelde vis – al zijn geschied. Dus ben ik begonnen met een grote schoonmaakbeurt van mijn visspullen. Het ziet er nu allemaal wat gelikter uit en bovendien vist soepel lopend materiaal ook nog eens prettiger. Als je weet dat je spullen 200% in orde zijn, neemt ook het vertrouwen toe. En daar is nog nooit een sportvisser slechter van geworden.

Lees hier het hele artikel (PDF).

-> Meer roofvisartikelen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.