Zeevissen: pierewaaien in Scheveningen

16 mei 2011

Drie jaar geleden werd hij als introducé meegenomen door een vismaat en meteen was Leen Harpe verkocht. Zo’n super zeevisstek is immers nergens anders te vinden. Inmiddels is hij al weer twee jaar voorzitter van Zeehengelclub De Pierewaaiers en wil ie nooit meer ergens anders vissen dan op zijn vertrouwde Pier in Scheveningen. Waar anders sta je immers altijd droog, uit de wind en kun je met enige regelmaat een best maaltje vis vangen?

De Pier in Scheveningen is geen onbekend terrein voor me: hier viste ik in de zeventiger en tachtiger jaren regelmatig. Toentertijd waren er twee vleugels – noem het eilanden van de pier – waar je terecht kon. De Piraat was het domein van de Pierewaaiers en op de iets lager gelegen Visring mocht je als vrije visser tegen betaling van een rijksdaalder vissen. De Piraat is niet meer toegankelijk, deze wordt mogelijk gerestaureerd, en vanaf de Visring mag je alleen nog vissen als je lid bent van de genoemde vereniging.

Lees hier het hele artikel (PDF).

-> Meer zeevisartikelen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.