Vliegvissen: tips voor de Duitslandganger

16 mei 2011

Binnen een straal van zo’n 300 tot 350 kilometer van Utrecht ligt een schat aan stromend vliegviswater. Net over de Duitse grens in het Sauerland en de Eifel zijn tientallen rivieren en beekjes te vinden waar het prachtig vliegvissen is. Dat weet ook fervent vliegvisser en Duitslandfanaat Jan Kamman. Aan de vooravond van jouw vliegvistrip(s) van dit jaar geeft Jan je allerhande tips die van pas komen als je van plan bent dit jaar naar de Duitse beken te gaan.

Soms denken we dat al dat lekkers alleen heel ver weg te halen is. Tuurlijk; in alle uithoeken van de wereld liggen prachtige (vlieg)visstekken. Maar ook dichtbij zijn heerlijke dagen te beleven. De Duitse beken (denk bijv. aan de Kyll, Sieg en Ruhr) liggen bijvoorbeeld relatief dichtbij en zijn dus snel te bereiken. Samen met de Ardense beken zijn dit de dichtstbijzijnde plekken waar je op stromend water op forel kunt vissen.’s Morgens vroeg wegrijden en een paar uurtjes later sta je al in het water een lijntje te strekken boven een prachtige beek. Je kunt natuurlijk voor een dagje op en neer rijden. Maar leuker is om een pensionnetje te nemen en twee of drie dagen te vissen, samen met een vismaat. Die pensionnetjes (‘Zimmer mit Früstück’) zijn er genoeg te vinden en de kosten vallen reuze mee. Voor een overnachting betaal je drie á vier tientjes inclusief ontbijt. Voor het avondeten ben je veelal de helft kwijt en dan heb je er ook nog een paar lekkere Duitse biertjes bij. Kortom, Duitsland is een ideale bestemming voor een korte vliegvistrip. Voor iedereen die inmiddels overtuigd is en van plan is een Duitslandtrip te plannen (of dat altijd al deed) geef ik je hierbij een overzicht van belangrijke informatie en tips, specifiek voor Duitsland.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

-> Meer vliegvisartikelen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.