Witvissen: familiegeheimen

19 jul 2011

Het gezegde ‘zo vader, zo zoon’ doet zich ook in de hengelsport gelden. Vaak wordt de passie voor de sportvisserij immers van vader op zoon doorgegeven. In het geval van Frans en Daan van Berkel is naast passie ook een brok talent doorgegeven. Vader Frans is meervoudig Nederlands kampioen, zoon Daan werd op zijn vijftiende Nederlands kampioen en heeft zich dit jaar geplaatst voor het WK in Italië. Twee generaties kampioenen, dat kan geen toeval zijn!

Toch zijn de leefnetten van vader en zoon na ruim een uur vissen op een paar visjes na zo goed als leeg. “Het barst hier van de brasem, maar je kunt de natuur niet dwingen. Die vis komt wel”, zegt Frans laconiek. Hij ligt languit in het gras en zijn blik glijdt heen en weer tussen de twee rode puntjes die dertien meter uit de kant in het water dansen. Ondertussen geniet hij van de kwetterende eenden die op het water dobberen en de avondzon die over het afwateringskanaal nabij Vught schijnt. “Dit is toch het mooiste wat er is, of niet soms?”

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> Meer witvisartikelen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.