Vliegvissen - verrassingen aan de Grensmaas

19 jul 2011

De Grensmaas is met haar kraakheldere water en ondiepe, snelstromende delen een prachtige rivier om met de vliegenhengel te bevissen. Dit water dient ook vanwege het mooie barbeelbestand als decor voor deze reportage. Vincent Derks ging namelijk voor ons op pad om barbeel aan de vliegenhengel te vangen. De dag liep evenwel helemaal anders dan gepland.

’s Ochtends vroeg is het door de stevige wind nog frisjes aan de oevers van de Grensmaas, maar de zon die door de wolken breekt kondigt een mooie dag aan. Die oevers zijn trouwens een behoorlijk stuk naar het midden opgeschoven. Als gevolg van de lange droge periode is het waterpeil flink gezakt. Plaatselijk staat zelfs meer dan de helft van de rivierbedding droog. Ook op de stek waar het allemaal moet gebeuren, zorgt de lage waterstand voor een ander decor. Normaal gesproken ligt hier een eiland in de Maas, nu zijn enkel nog een paar poeltjes en een klein, snelstromend riviertje te zien. De aanwezige oeverzwaluwen hebben nu dus minder water tot hun beschikking om over heen te scheren.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> Meer vliegvisartikelen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.