Roofvissen - zomerbaarzen

24 aug 2011

De zomer is een prima tijd voor de sportvisser. Op de warme en lekker lange dagen kun je heerlijk tot ’s avonds laat doorvissen. De zomer heeft echter ook een keerzijde. Hoe warmer het wordt, des te moeilijker het vaak wordt om een roofvis te foppen. Snoeken worden futloos en snoekbaarzen verdwijnen uit zicht. De baars vormt hierop echter een uitzondering. Deze brutale rover kun je ook op de warmste dagen nog prima een loer draaien. Om dit succesvol te doen moet je echter op een paar dingen letten. Met aangepast materiaal en het juiste kunstaas kun je dan gouden dagen beleven!

Eén van de zaken waar je in de zomer tegenaan loopt, zijn de (te) hoge watertemperaturen. Een gevolg hiervan is dat er minder zuurstof oplost in het water. Dit leidt er toe dat de vis – zeker overdag – trager wordt en niet zo snel te interesseren is voor je stukje kunstaas. Om de kans op actie en vis zo groot mogelijk te maken, moet je dan ook op zoek naar grote of diepe wateren of wateren met veel stroming die nog relatief zuurstofrijk zijn. Dit zijn bijvoorbeeld grote kanalen, rivieren, plassen en grindgaten.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> Meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.