Roofvissen - Koop je eigen visboot

02 jun 2008

Er zijn diverse redenen om een visboot aan te schaffen: je kunt meer water bevissen, verschillende vistechnieken toepassen en vangt vaak meer vis. Maar waar moet je precies op letten bij de aanschaf van een visbootje?

Om je op weg te helpen staan in dit artikel tien handige tips om jouw ideale visboot te vinden. In de tussentijd ben ik verder gegaan met mijn zoektocht naar een geschikt visbootje van niet meer dan 2.000 euro. Hieronder een kort overzichtje van wat ik onderweg allemaal ben tegengekomen.

Op zich een mooie én hagelnieuwe boot, maar met een prijs van 1.650 euro blijft er te weinig geld over om ook nog een buitenboordmotor aan te schaffen. Daarbij gaat er ook behoorlijk wat bewegingsruimte verloren door de indeling met ruime zitplaatsen rondom.

Een strak uitziend exemplaar dat inclusief buitenboordmotor en trailer nog geen 2.000 euro moest kosten. Met zijn 3.80 meter lengte is het bootje echter net wat aan de kleine kant voor het vissen op wat groter water als bijvoorbeeld het IJ en Noordzeekanaal.

Een aluminium visboot van Marcraft. Licht in gewicht – lees: gemakkelijk traileren – mooi bekleed, praktisch ingedeeld, voldoende lengte en daarbij voorzien van een krachtige motor en trailer. Viel ietwat buiten mijn budget, maar na wat wikken wegen besloten om er toch een telefoontje aan te wagen. Uiteindelijk net iets te lang gewacht met bellen. Dus zie je wat moois, onderneem dan direct actie. Anders vis je achter het net.

Via via werd ik per e-mail op bovenstaande polyesterboot geattendeerd. Een Rana 14 – bekend om zijn goede vaar- en drifteigenschappen – met 5pk (4-takt) Honda buitenboordmotor, kanteltrailer en elektromotor (niet op de foto te zien) die te koop stond voor 2.500 euro. Daarmee zit ik inderdaad 500 euro boven mijn budget, maar met een eventuele verkoop van de trailer blijf ik weer binnen de 2.000 euro. Zoektocht geslaagd!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.