Karpervissen - Radiografische boten: the sky is the limit!

02 jul 2008

Ze worden zowel verguisd als aanbeden. Feit is dat radiografische bootjes in het karpervissen niet meer zijn weg te denken. Mark Noorman en Reinout Spijkerman laten deze maand zien wat de belangrijkste zaken zijn waarmee je rekening moet houden.

Het karperartikel over radiografische bootjes vind je hier. Hieronder nog wat extra informatie over het vissen met een zo'n boot.

Een dieptemeter op je boot is ideaal om het bodemverloop te bepalen. Bij nieuw water kun je binnen de kortste keren de dieptes in beeld brengen.

Het voordeel van een boot met voerbak is dat je naast de ronde boilies ook verbrokkelde stukken te water kan laten. Iets wat met bijvoorbeeld een katapult of werppijp niet lukt. Controleer bij je uitvaart wel altijd of je rig goed in de bak ligt en dat je haak nergens aan kan blijven hangen.

Dit is een speciale en erg handige wartel omdat je er heel snel je onderlijn mee kunt vervangen.

Deze 'stick' of 'baitbag' met los voer is handig omdat je boilies meteen op een bedje van los voer liggen. Het PVA materiaal lost op zodra het in het water ligt waardoor het voer rond je boilies wordt verspreid.

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar neem altijd wat extra zekeringen mee. Bij kortsluiting is normaal alleen je zekering kapot. Dus wat extra zekeringen op voorraad zorgt ervoor dat je niet na uren voorbereiding je vismiddag moet afbreken omdat je bootje is uitgevallen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.