Karpervissen - Oppervlaktevissen 2.0

28 jul 2008

Het wateroppervlak is voor Hans van den Brink de meest spannende plaats om karpers tot azen over te halen. Hij maakt hierbij volop gebruik van de nieuwe generatie attributen als PVA, baitbands en geurstoffen. Deze maand gunt hij ons een kijkje in zijn keuken en geeft hij een boel nuttige tips.

Het artikel van deze maand vind je hier.
Hieronder volgen nog wat extra tips van Hans en zijn montage met de baitband in wat groter formaat.


Wat heb je in ieder geval nodig volgens deze oppervlaktevisser:
PVA zakjes of kousen.
Een zware dobber en lood.
Amino-aid
Popup boilies
Haken
RVS-ringetjes
Baitbands


Altijd handig om toe te voegen is Amino-aid. Dit eetlustopwekkende goedje zorgt ervoor dat ook de karpers die dieper liggen naar de oppervlakte worden gelokt. Het ziet eruit als ketjap en heeft ongeveer dezelfde functie: smaak toevoegen aan je eten, of in dit geval: aan je voerplek. Vergeet echter niet dat het spul op oliebasis moet zijn anders lost de PVA-zak snel op en krijg je het overheerlijke lokvoer over je schoenen heen.


Wat veel mensen die weten is dat je met popup boilies prima aan oppervlakte kunt vissen. Doordat ze blijven drijven kun je ze gewoon aan de hair zetten en richting je drijvende lokvoer werpen.

Voor de Hans van den Brink is er maar één manier om drijvend aas aan de haak te bevestigen: met een baitband aan een rvs ringetje. De montage is super simpel en super doeltreffend. Hieronder volgt zijn uitleg.


Neem het uiteinde van de hoofdlijn, haal deze vanuit de binnenkant van de haak door het haakoog en schuif het rvs ringetje op de lijn.


Leg het uiteinde van de lijn nu terug over de haaksteel zodat er een lus ontstaat. Het rvs ringetje bevindt zich in deze lus.


Sla de lijn vanaf het oog tien tot 12 keer om de haaksteel. Vooral de eerste wikkelingen vereisen extra aandacht omdat deze nog geen houvast aan andere wikkelingen heeft.


Haal het uiteinde van de lijn nu door de lus en bevochtig de knoop met wat speeksel. Je kunt het geheel nu langzaam maar stevig aantrekken.


Knip de lijn nu zeer kort af en de rvs ring staat mooi haaks op de haaksteel.


Sla tot slot een baitband (feitelijk gewoon een mini-elastiekje) om het ringetje. Hiermee kun je nu elk gewenst aas tegen de haak bevestigen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.