Zeevissen: met Nederlands kampioen kustvissen Danny Goossen

24 jan 2012

Hij begon pas op vrij late leeftijd met wedstrijdvissen, maar groeide in enkele jaren tijd uit tot veelbelovend ‘talent’ onder de zeevissers. Al snel volgden de eerste successen, met in oktober 2011 het Nederlandse kampioenschap kustvissen als bekroning. Danny Goossen (43) uit het Zeeuwse Axel dankt zijn opmars aan vriend en ‘personal coach’ Ad Marijnissen (70). We zochten pupil en coach op tijdens een sessie op het strand bij Zoutelande.

We ontmoeten beide heren op de parkeerplaats in de Zeeuwse badplaats waar het bijna drie jaar geleden allemaal begon. Daar troffen Danny en Ad elkaar na een wedstrijd van HSV De Edelkarper en babbelden ze nog even na. Direct was er een klik, zodat telefoonnummers werden uitgewisseld. Bovendien kon pupil Danny, die midden in het leerproces van kustvisser zat, nog veel leren van Ad als oude rot in het vak. “Je kon aan alles merken dat hij enorm veel ervaring had met zeevissen”, zegt Danny. “Daarbij deed Ad helemaal niet geheimzinnig en leerde hij me de fijne kneepjes van het vak. Aangezien ik pas vanaf 2006 fanatiek ben gaan zeevissen, viel er voor mij dus nog meer dan genoeg te leren.”

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> Meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.